Dom > Novosti > Sadržaj
Etarsko ulje sigurnost vodič
Jun 08, 2016


Tih faktora utiče na sigurnost esencijalnih ulja:


1. hemijski sastav ulja: eterična ulja, bogat aldehydes (PR., citronellal, citral) i phenols (PR., cinnamic aldehidne, eugenol) može uzrokovati odrati reakcije


2. kvalitet Etarsko ulje izdanja: Prekomerna doza eteričnih ulja povećate verovatnoću nepovoljnim odgovorom i otuda potreba za čisto, autentični i originalni eteričnih ulja je od najvećeg značaja.


3. metoda primene: eteričnih ulja može biti primenjena na koži (mikrodermalni aplikacija), udahnuo, demontira ili pije na usta. Svaka od ovih metoda ima sigurnost pitanja koja treba uzeti u obzir.


4. doza/razblaћivanje će se primijeniti: Većina aromaterapija ulja na osnovu meљavinama će biti između 1 i 5% dilutions, koji se obično ne predstavlja sigurnost zabrinutost.


5. integritet kože: oštećeni, bolesni ili upaljene kože je prohodna eteričnim uljima i maja biti osetljiviji na mikrodermalni reakcije. To je potencijalno opasno da stavim nerazblažen eterična ulja na tragu oštećeni, bolesni ili upaljene kože. Pod ovim okolnostima može biti pogoršala stanje kože, a veća količina nafte nego normalno će biti apsorbovana.


6. starosti klijenta: bebe, toddlers i mala deca su osetljiviji na potenciju od esencijalnih ulja i sigurnom dilutions uključuju, neka eterična ulja jednostavno treba izbegavati za ovu populaciju. Mnogi eterična ulja su prikladni za upotrebu na decu, ali treba da bude Razblaћeni nosač ulje igumana da koristite. Neki proizvodi Etarsko ulje prediluted sadrže nosač ulje, kao što je naznačeno na proizvodu oznake, a namenjeni su za direktnu aplikaciju na decu. Možete urinarni 1 – 2 kapi eteričnih ulja na nosač uljem i primeni na đonove njegovih stopala.


Neki saveti za bezbedno korišćenje Etarsko ulje.


  • Nemojte koristiti eterična ulja interno.

  • Ne odnose direktno na kože; Uvek urinarni uljem nosač.

  • Stalno izvan dohvata dece.

  • Izbegavaj kontakt sa ocima i sluzokože.

  • Nemojte koristiti citrus ulja pre izlaganja UV svetlo.

  • Koristite samo čista eterična ulja; Izbegavajte sintetičkih mirisima.

  • Nemojte koristiti eterična ulja na bebe, deca, trudnice, starije osobe ili oni koji imaju ozbiljne zdravstvene probleme, bez napredne medicinske studije.

  • Izbegavajte duže izlaganje bez ventilacije.

  • Skladištenje eteričnih ulja i nosilac ulja kako treba izbegavati degradacija i rancidity.